SÅDAN vælger du den rigtige bilvoks!

Når du skal vælge en fælgrens findes der et stort udvalg af produkter og det kan være svært at finde den rigtige.

Når du skal vælge en bilvoks til bilen er det ikke ligegyldigt hvilken du vælger.

Vi guider dig her til vores 3 top favoritter og gennemgår de enkelte kategorier af autovoks for at du kan vælge den HELT rigtige voks for dig og din bil!

Vores top 3 vokse er:

 • Fusso Coat
 • Prizm
 • Paradox

Klik på de enkelte vokse for at læse mere om dem – men ellers får du kort opsummering på hvorfor vi netop anbefaler de 3 vokse:

Soft99 Fusso Coat

Soft99 Fusso Coat er én af de mest solgte vokse overhovedet i Danmark. Du får både voks og applikator i ét, og der er til afsindigt mange behandlinger, så du både kan tage din og resten af vejens biler. Du får en flot skinnende lak og helt op til 12 måneders holdbarhed, som er usandsynligt højt for en voks. 

Auto Glanz Prizm

Prizm er en såkaldt spray voks. Sprøjt det f.eks. på en nyvasket bil (du må både bruge den på lak og plastik mv.) og tør bilen af med et mikrofiberhåndklæde, og tør efter med et friskt tørt mikrofiberhåndklæde. Ekstremt nemt at bruge og giver en “blød” og glansfuld lak. Holdbarheden er ikke i nærheden af Fusso Coat, til gengæld er det super nemt at efterbehandle. 

Auto Glanz Paradox 

Denne voks er ekstremt vandafvisende, hvilket gør at at skidt har sværere ved at sætte sig fast. Kombineret med et højt indhold af carnaubavoks, der giver lakken glød og fylde gør dette Paradox til én af de flotteste og mest vandperlende vokse på markedet!

Hvad gør en bilvoks?

Bilvoksen lægger typisk en lakbeskyttelse, samtidig med at det er den lakbeskyttelsesform, der giver mest varme og glød til din lak, så den kommer til at fremstå flottest muligt. Det er altså ikke det samme som at polere bilen med et polermiddel. Ønsker du alligevel at din bilvoks både skal slibe let og fjerne mindre uperfektheder / ridser i lakken – så tag et kig på følgende produkter med lakrens og voks i ét!

 

Sådan påfører du en bilvoks

Se altid anvisninger for det enkelte produkt – men ellers er udgangspunktet:
Sørg for at overfladen er nyvasket (og tør) og eventuelt nypoleret. 
 • Kom voksen på
 • Fordel / tør af med en mikrofiberklud
 • Tør efter med en anden mikrofiberklud
Se video af hvordan du gør her – og se effekten!

 

Forskellige typer af bilvoks

Bilvoks findes i flere forskellige typer af voks. 

 • Fast voks
 • Flydende voks
 • Spray voks (spray wax)

Fast voks

Den “klassiske” er den faste voks. Den, der startede det hele, og for mange er symbolikken på dette nok Turtle Wax. Et produkt, der fortsat findes på markedet for feinsmeckeren. Den er typisk kendetegnet ved at være drøj i brug. Vi kan anbefale følgende p

Spray voks

Spray voks er den nemmeste måde at få vokset din bil på, men typisk også varianten med kortest holdbarhed. Alligevel er det nok den form som vi vil anbefale til de fleste, der gerne vil have voks på deres bil, da det er nemt og billigt og du stadig kan få en flot glans på lakken. Vi kan anbefale følgende produkter:

Flydende voks

Den flydende voks er ofte lidt nemmere at påføre end den faste voks. Du kan nemt justere mængden af voks du ønsker på et givent område. Vi kan anbefale følgende produkter:

Hvad er fordelene ved bilvoks?

Når du benytter en bilvoks, beskytter du bilens lak. Fordelene er typisk:

 • Høj glød/glans i lakken
 • Ofte ukompliceret at påføre
 • Minimal risiko for at gøre noget “forkert”

Hvad er ulemperne ved bilvoks?

Bilvoks har som sådanne ikke nogle direkte ulemper, men sammeligner man det med andre slags lakbeskyttelse er ulemperne ved voks at:

 • Ikke så kemiresistent for skrappe rengøringsmidler
 • Typisk kortere holdbarhed end f.eks. keramisk coating

Hvordan påføres bilvoks

Bilvoks påføres bedst på en lak, der er blevet rengjort for nedfald med flyverust og tjære, samt at der inden påførsel er forberedt til påførsel ved at være brugt en lakprep, såsom CARPRO Eraser eller Soft99 Silicone Off. Vil du gøre det rigtig godt inden, skal bilen og “clayes” og poleres med maskine.

Selve påførslen af voks variererer fra voks til voks, men typisk påføres voks med en applikator, hvorefter det aftørres med en mikrofiberklud efterfølgende. 

Hvilken bilvoks er bedst

Den bedste bil voks kommer an på hvilket resultatet du gerne vil opnå. Du vil få forskellige svar, afhængig af om dit ønske er:

 • Lang holdbarhed
 • Nem påførsel
 • Den mest vandafvisende
 • Den mest glansfulde

Så overvej, hvilke egenskaber du sætter mest pris på, og se så på de 3 produkter vi anbefaler i toppen af denne guide til valg af bilvoks.

Hvordan fjerner man bilvoks

Har du fået påført en bilvoks som du gerne vil fjerne igen, kan du typisk fjerne overskydende voks med en lakprep som CARPRO Eraser eller Soft99 Silicone Off.

Bilvoks tilbud

Der er af og til tilbud på vores vokse. Nogle tilbud sendes kun ud til de kunder, der er på vores nyhedsbrevsliste. Du kan tilmelde i bunden af denne side her>>. Det vil være vores anbefaling af undgå vokse, hvor du ikke kan få konkret hjælp af shoppen til det specifikke produkt.

Bilvoks til båd

Du kan sagtens benytte bilvoks til din båd også. Da du skal bruge større mængder, så tag gerne en stor, som f.eks. Fusso Coat.

Bilvoks med farve

Nogle vokse er farvebestemte – men ikke ned til individuel farvekode. Et godt eksempel er Fusso Coat, som findes til lyse biler og til mørke biler.

Bilvoks med carnauba

Carnauba er voks fra Brasilianske palmeblade. Det har en god evne til at holde på lys samt reflektere det, hvilket gør det til et oplagt valg når du skal skal have en bilvoks. Ofte bindes carnauba sammen men en række andre midler, for at sikre at det kan holde sig bedre på lakken.

Sort bilvoks

Har du en sort bil, hvor du gerne vil have lagt lidt fylde i ridserne kan du med fordel kigge på Turtle Acrylic Black Wax

Bilvoks med nano

Bilvoks udvikler sig hele tiden og bilvoks i dag er ikke hvad det var for 50 år siden 😃. Et produkt som Auto Glanz Prizm er en hybrid mellem flere forskellige produkter, men alligevel kunne man måske karakterisere det som et nano produkt. 

Bilvoks uden slibemiddel

De fleste bilvokse indeholder ikke slibemiddel. Det vil sige at bilvoksen ikke i sig selv ikke udbedrer eventuelle ridser som du måtte have i lakken. Hvis du ønsker også at slibe i lakken skal du benytte såkaldte All In One produkter som eksempelvis ZviZZer One eller Auto Glanz AIO.

Bilvoks uden farve

De fleste bilvokse har (uanset deres farve) ikke et lag farve som de tilfører lakken. Du får derfor den farve som lakken oprindelig er. Hvis du ønsker bilvoks med farve, findes der produkter til f.eks. sorte biler. 

Her kan du købe bilvoks

Typisk kan du få bilvoks i dedikere online webshops, mange byggemarkeder (eksempelvis Harald Nyborg, Jem & Fix) eller steder som Thansen eller biltema.

Bilvoks til fliser

Vi har ikke selv testet det, men der er flere, der rapporterer om at bilvoks også kan bruges i hjemmet – eksempelvis på fliser, således at vandet (og dermed kalken) ikke binder sig på samme måde på fliserne. Produkterne vi sælger er udviklet til brug på bil og testet dertil. Hvis du vælger at bruge det på dine fliser – er det på eget ansvar ✨

Ofte spillede spørgsmål om bilvoks

 • Hvilken bilvoks er bedst?
  Den bedste bilvoks kommer an på om du går efter ekstrem glans, lang holbarhed eller et mix. Se hvorfor
 • Er bilvoks bedre en keramisk coating?
  Voks og keramisk coating er 2 forskellige teknologier med forskellige egenskaber. Typisk kan voks give mere glød i lakken, men en kortere holdbarhed
 • Kan jeg selv påføre bilvoks?
  Ja - du kan sagtens selv påføre bilvoks. Det er ikke svært. Se guide på hvert enkelt produkt.

Få information når vi lancerer nye produkter / produkttest

Du tilmeldes samtidig nyhedsbrevet fra CarCareFreaks ApS, der indeholder markedsføringsmateriale


  En del af CarCareFreaks ApS

  CVR: 38710370

  Nåbyvej 10, 4160 Herlufmagle

  info@carcarefreaks.eu

  Information

  Følg os på de sociale medier

  © 2024 Bilpleje-Produkter.dk. Materiale må ikke kopieres uden tilladelse.

  Shopping cart

  0
  image/svg+xml

  No products in the cart.

  Continue Shopping